Åfjord – Fram

Lagene før kampstart!

Lørdag 18. juni var det duket for toppoppgjør på Åset kunstgress. De gule fra Åfjord skulle møte Fram, et lag som har hatt en bra start på sesongen i likhet med Åfjord som toppet tabellen før kampstart. Åfjordsdager og Åge Aleksandersen senere på kvelden gjorde at mange publikummere hadde møtt opp for å overvære dette toppoppgjøret, og dette inspirerte Åfjord til å spille god fotball, og lysten til å vise hva vi var og er gode for var absolutt til stede!

Kampfakta:

Åfjord – Fram (0-1) 1-1
9. serierunde
Åset kunstgress 18.06.11

Tilskuerantall: ca. 70.

0-1 Fram (30)
1-1 Gøran Hosen (75)

Gule kort (Åfjord): Ingen

Bytter:
Jesper Hosen ut – John Einar Storsve inn (2)
Christian Sæther By ut – Odin Harsvik inn (73)
Fredrik Aagaard ut – Christian Valleraunet inn (73)

Åfjord (4-4-2)
Thomas Adsen
Jesper Hosen, Roy Stjern, Christian Sæther By, Kristoffer B Flenstad
Arvid Sæther By, Vidar Amundal, Kenneth Valleraunet, Magne Larsen
Gøran Hosen, Fredrik Aagaard

Referat:

Åfjord åpner kampen best, og nærmest mål er Kenneth Valleraunet på et skuddforsøk etter to minutter. Åfjord vil mest, og vinner de fleste duellene i alle ledd, noe en Gøran på topp, Vidar og Kenneth på midten og Roy og Christian bak sørger for. Ti minutter er passert når Fredrik kommer til et skuddforsøk etter at kenneth vant ballen høyt opp på banen, men desverre blir skuddforsøket for slapt, og stillingen er fortsatt 0-0. Etter 14 spilte minutter har flere gulkledde muligheten til å teste skuddfoten, men ingen vil, og etter litt småspill på Frams sekstenmeter ender angrepet i ingenting.
I det tjuefemte spilleminutt er Magne på et av sine mange raid oppover langs venstresiden. Kun en stygg takling kan stoppe ham, og Åfjord får frispark og det gule kortet deles ut til en Fram-spiller. Det på følgende frisparket fra 35 (!) meter setter frisparkspesialist Aagaard helt oppe i krysset, men keeper får slått den ut til corner.
Halvtimen er spilt når Fram kommer til sin største, og i grunn eneste sjanse i denne omgangen sett bort i fra målet.  Frams høyrekant blir spilt gjennom og er jevnrask med Kris på venstrebacken. Kris får satt inn en skulder mot skulder, og Thomas er fint ute å avverger mål til Fram. Bra prestasjon av Thomas!
Ikke lenge etterpå kommer Frams mål. Kris har ballen på venstrebacken, og spiller en katastrofal pasning inn i midten retning Vidar. Kris’ venstrefot har vært svært dårlig denne kampen, og også denne pasningen blir for dårlig. En Fram spiller bryter, spiller opp til sin spiss som får vent av et par menn før han iskaldt plasserer ballen i hjørnet ned til venstre for Thomas. Dette målet må nok Kris ta mye av skylden for. 0-1!
Ut omgangen er det stort sett bare et lag på banen. Åfjord har stålkontroll bakover, og produserer mye bra oppover. Etter 36 minutter kommer et praktangrep som starter fra målvakt Thomas. Setter i gang Roy, som spiller Kenneth i midten. Han får tråklet ballen videre til Arvid på høyresiden hvor John Einar har startet et bra løp fra sin høyreback. Arvid spiller gjennom John Einar som forserer ned langs høyresiden og får slått et innlegg med ekstremt høy kvalitet inn til Aagaard som nesten upresset header ballen hardt på mål. Kun en god målvakt for Fram får hindret scoring, og stillingen er fortsatt 0-1!
Ikke lenge etterpå er Gøran farlig frempå. Åfjord vinner ballen høyt, og Gøran kommer til en veldig bra skuddmulighet med venstreslegga. Keeper er god igjen, og får nok en gang avverget utligningen. Dermed står det 0-1 til pause.

Til sangen «kainn æ få lov» av Too Far Gone entrer lagene banen for å avgjøre denne kampen. 2. omgang startet noe nervøst av begge lagene, og de store sjansene uteblir det første kvarteret. I denne fasen preges kampen av mange dueller, og her er Vidar outstanding og vinner stort sett alt!
Etter 20 minutter er Åfjord farlig frempå. Kris får slått ballen ut til Arvid på høyresiden som slår videre til Gøran som så å si har fri vei til målet. Velger derimot å prøve et innlegg som blir litt for upresist, og det ender i ingenting.
Noen få minutter senere er Gøran farlig frempå igjen da han bli spilt gjennom og etter litt om og men kommer han til avslutning, men desverre for Åfjord går den litt til side for mål.
Etter 33 spilte minutter er Arvid både heldig og god da han kommer seg fri på høyresiden og får slått et bra innlegg. Innlegget fikk forøvrig ingen mottaker, og Fram leder fortsatt kampen med ca. 15 minutter igjen å spille.
To minutter senere er det igjen bare nesten for Åfjord. Kris drar seg forbi en mann på venstresiden, får pirket ballen videre inn til Kenneth som slår den inn i i feltet til Aagaard som først avslutter inn i en Framforsvarer, får ballen tilbake igjen og smeller til nok en gang, men igjen får denne gode Fram-målvakten avverget scoring for Åfjord. Stor mulighet dette!
I det 73. spilleminutt foretar Åfjord et dobbeltbytte: Inn kommer Odin Harsvik og Christian Valleraunet, ut går Fredrik Aagaard og Christian Sæther By.
Åfjord legger også om til 3-4-1-2, med Kris bak spissene. John Einar går på høyre midtbane, og Arvid, Odin og Roy utgjør backrekka.
Dette viser seg å være et genistrek av Odd Petter og Kåre-Olav på sidelinjen. Allerede to minutter etter byttene kommer utligningen. Åfjord får nok en corner, og uten Aagaard på banen er det Magne som slår et presist hjørnespark på bakerste hvor Gøran dukker opp å stanger inn utligningen til stor glede for både publikum, spiller og ikke minst en alt for ivrig kameramann. Bør nok revurdere valg av kameramann til neste kamp..
Åfjord kommer til noen halvsjanser de neste minuttene, og også Fram er farlig frempå ved noen få anledninger. Spesielt i det 44. minutt da en Framspiller blir tredd gjennom, men en våken Thomas i målet er våken og god og er ute å snapper ballen foran Framspilleren.

Ingen av lagene makter å avgjøre denne kampen i sin favør, og det ender 1-1 på Åset kunstgress denne flotte junidagen. Vi i Åfjord føler nok oss litt snytt for full pott i denne kampen, men samtidig er vi i grunn litt «heldige» som får med oss et poeng. Vi har mange sjanser til å avgjøre, men klarer altså ikke å sette ballen i nota. Det ene poenget vi fikk med oss er dog veldig viktig, og minst like viktig var det at vi på en måte stjal to poeng fra Fram. Med seier til Fram i denne kampen hadde de krøpet helt opp i ryggen på oss igjen, men uavgjort gjør at vi fortsatt har en liten luke, og det med en kamp mindre spilt. Før runden var vi sammen med Bjørgan de eneste lagene som sto uten tap hittil i sesongen, men Bjørgan gikk på en aldri så liten smell hjemme mot Neset, noe som gjør at vi i Åfjord nå er det eneste laget som ikke har tapt en kamp denne sesongen. Hvem hadde vel trodd det før sesongstart?

Vi ønsker alle velkommen til ny hjemmekamp neste søndag mot Nardo 2 klokken 14.00. Vel møtt, og takk for nå!

Dagens Asgeir: Vidar Amundal (nok en gang!)

Børs:

Thomas: 7
Kris: 6
Roy: 7
Christian SB: 6
Jesper: x
Magne (1 ass): 7
Kenneth V: 7
Vidar: 8
Arvid: 6
Gøran(1 mål): 6
Fredrik: 6
John Einar: 7
Odin: 5
Christian V: 5

x = ikke nok spilt til å sette karakter.

Ref: Kristoffer Flenstad

Creds til Ingunn Grøntvedt for flotte bilder:
Reklamer

One Response to Åfjord – Fram

  1. Tilbaketråkk: Åfjord og Fram delte poengene mellom seg i en kamp Åfjord burde vunnet! « Åfjord Seniorfotball

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: