Vanvikan – Åfjord

Åfjord gikk seirende ut av duellen mot Vanvik onsdags 13.april med sifrene 3-2. I følge Trener Hosen var dette Åfjords første seier over vanværingene på 11’er-bane på en god stund, og tankene gikk nok tilbake til de to bitre tapene i fjorårssesongen.

Det var en flott dag for fotball, og sola skinte over Stadsbygd stadion. Åfjord startet kampen i en strategisk 4-4-2-formasjon, og de som startet var: Thomas Adsen – Jesper Hosen, Christian Sæther By, Odin Harsvik, Kristoffer Flenstad – John Einar Storsve, Magne Staven Larsen, Arvid Sæther By, Fredrik Aagaard – Stig Ove Morkemo, Gøran Hosen. På benken satt Kenneth Grøtting og Mats Myklebost.

Åfjord gikk ut i et forrykende tempo, og Vanviks målvakt måtte plukke ballen ut av nettet etter allerede 4 min. da Stig Ove fikk ta ned ballen på 16 meter, for så å plassere den fint i hjørnet med venstreslegga. Etter dette roer kampen seg litt, men det er helt klart at det er Åfjordingene som har taket på kampen. Aagaard har blant annet et skudd i tverrliggern, og Flenstad er alene med keeper, men velger i stedet å spille en dårlig pasning 45 grader ut. Istedet for at Åfjord øker ledelsen er det Vanvik som mot spillets gang får en utligning. En vanvikspiller kommer løs på kanten, drar seg innover og skyter en markkryper ned til høyre for Thomas i buret. 1-1! Dette resultatet holder seg ut omgangen.

I pausen blir det gjort noen omrokkeringer på laget i håp om å kunne spille mer fotball langs bakken, istedet for at backene bare smeller ballen opp mot spissene. Magne Larsen flyttes fra sin uvante posisjon i midten og ut til venstresiden, og Aagaard går motsatt vei fra venstrekanten til sentral midtbane. Arvid får beskjed om å være mer spillbar for forsvarsfireren, og trener Hosen presiserer at det er lov å spille støttepasning i fotball, og at ikke ballen nødvendigvis må poles opp hele tiden. Kenneth og Mats settes i oppvarming.

2. omg. starter bedre for åfjordsgutta, og det er tydelig at Hosens beslutninger i pausen setter et positivt preg på kampen for Åfjord. Arvid er spillbar stort sett hele tiden, Aagaard strør om seg med silkepasninger og Magne danser seg opp langs venstrekanten lett som bare han kan gjøre det. Åfjord prøver å spille mye langs bakken, og litt ut i 2. omg. resulterer det i et mål. Aagaard trer igjennom Gøran Hosen som er iskald foran mål. 2-1!
Hosens beslutninger i pausen må ha vært noen genistreker, da Åfjord har mange fine kombinasjoner fra forsvar, via midtbanen og opp i angrep. Hælspark, flotte vendinger, rykk og silkepasninger er noe av det vi har på menyen. Nok en gang må jeg si at det er mot spillets gang at Vanvik får nok en utligning. John Einar Storsve blåser støv av en Vanvikspiller som går i bakken innenfor sekstenmeteren, og dommer Joachim Hermstad Dalum peker på straffemerket. Storsve slipper kortet, men kaptein for dagen, Stig Ove Morkemo kommer med dagens kommentar og får tildelt det gule. Det lød som følger; «Det der hadd f*** itj vorte straffe i ein basketballkamp eingång!»
Vanviks Martin Fjeldvær setter den påfølgende straffen sikkert opp til venstre for Thomas. 2-2!
Ut i 2. omg. bytter Hosen ut Harsvik til fordel for Kenneth Grøtting. Dette fører til at John Einar Storsve går ned fra sin posisjon på høyrekanten til midtstopperen, og Kenneth tar Storsves plass. Kristoffer byttes ut til fordel for Mats Myklebost på venstrebacken.Siste halvdel av omgangen domineres av Åfjord, og vi kommer til mange halvsjanser. Mats’ silkefot er god å ha på cornere, og han skaper noen farligheter med venstreslegga si. Åfjord får også noen frispark i farlig posisjon, og på en suser fra Magne må keeper gi retur, noe som ender opp med at Kenneth er fri foran mål, men han treffer litt dårlig, og ballen går utenfor mål. Kenneth hadde et bra innhopp, og viste gode takter både defensivt og offensivt fra sin høyre kantposisjon. Med kvarteret igjen å spille kommer Kristoffer inn på topp til fordel for Hosen. Byttet viste seg å være nok en genistrek av trener Hosen, da Kristoffer noen minutter før slutt triller ballen, litt heldig, forbi Vanviks siste-skanse. 3-2! Det er forøvrig Arvid som trer Kristoffer gjennom med en flott pasning.

Kampen ebber så ut med dette resultatet, og Åfjord seirer i sin siste treningskamp før alvoret i 4. divisjon starter 18. April mot Steinkjer 2 på Åset kunstgress. Vi gleder oss!

Skoen til Jesper

Dagens Asgeir By: Odd Petter Hosen! Er dagens mann på Stadsbygd stadion med flere involveringer fra sidelinjen som kan ha vært med på å avgjøre kampen. Tilbyr også Hosen Jr. (type Jesper) nye fotballsko da han plutselig før kampen lurer på når økonomiledelsen skal kjøpe nye fotballsko til ham da hans nåværende sko holder på å revne. OP fikser alt!

Reklamer

One Response to Vanvikan – Åfjord

  1. Tilbaketråkk: Knepen seier over Vanvik « Åfjord Seniorfotball

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: