Åfjord – RBK 3

Åfjords straffeskytter Arvid Sæther By var kald som en fisk da han ved to anledninger satte ballen i nota fra straffemerket. To mål og solid stopperspill gjorde at Arvid ble kåret til dagens Asgeir!

Kampfakta:

Åfjord – RBK 3 (0-0) 2-1
2. serierunde
Åset kunstgress 24.04.12

Tilskuerantall: ca. 250

1-0 Arvid Sæther By, str. (74)
1-1 Robin Bjørnholm (89)
2-1 Arvid Sæther By, str. (90)

Gule kort (Åfjord): Ingen!

Lagoppstilling:
Thomas – Kristoffer, Arvid, Christian SB, John Einar – Fredrik, Olav, Kenneth, Raymond – Magne, Kent

Bytter:
Fredrik ut – Marius inn (62)
Kenneth ut – Vidar inn (82)

Ubenyttede innbyttere: Mats, Christian V, Stig Ove, Ribwar og Jan Magne

Referat:

Tirsdag 24. april 2012 ble det skrevet historie på Åset kunstgress da Åfjord for første gang i historien spilte en seriekamp på nivå 4 i Norge, noe som tilsvarer 3. divisjon. Årets første hjemmekamp ble spilt mot Rosenborgs unge og lovende, RBK 3, et lag som består av Trøndelags beste rekrutter, og man skal ikke se bort ifra at noen av guttene som gjestet Åset kunstgress i går blir å finne på Rosenborgs førstelag noen år frem i tid. Rammen rundt kampen var upåklagelig da godt over 250 tilskuere møtte opp for å gi sin støtte til hjemmelaget, og publikum skal ha mye av æren for at de gulkledde sendte hjem RBK-gutta med 0 poeng i bagasjen.

Åfjord fikk æren av å starte kampen, da RBKs kaptein valgte å bytte side på grunn av sola som tittet frem i horisonten. Med sola i øynene og capsen på hodet for Thomas sin del ble kampen sparket i gang klokken 19.30. Da vi visste at vi møtte et spillende og bevegelig lag, var slagplanen og ligge strukturert defensivt, satse på brudd og kontringer og å løpe til vi spydde, og kampbildet ble som forventet; RBK trillet ball, og vi løp. Den første halvdelen av omgangen var det ingen av lagene som skapte noen nevneverdige muligheter. Med en strak og trygg firer bak, hard jobbing på midten og godt førsteforsvarsarbeid på topp gjorde vi det vanskelig for ungguttene i svart og hvitt. Offensivt var Åfjord farligst på høyresiden der John Einar sendte gode løpeballer opp til Raymond som kom til flere innlegg, men Kent nådde dessverre ikke helt frem, og stillingen til pause var 0-0.

2. omgang startet som første med et førende RBK-lag, og et hardtarbeidende Åfjords-lag. Ingen av lagene makter å skape de store sjansene, og mye av spillet foregår mellom 16-meterne. Et kvarter ut i omgangen gjør trenerteamet sitt første bytte, og Marius erstatter Fredrik. Fredrik og Magne hadde byttet plass i pausen slik at Magne bekledde venstrekanten, og Marius gikk inn på topp. Marius tilførte veldig mye fart, og var nær ved å bli spilt gjennom alene med keeper ved flere anledninger. Nærmest mål er vi når Kent og Marius kommer 2 mot 1 mot en RBK-stopper. Kent drar av stopperen og kommer så og si alene med keeper og velger å ta med Marius, men dessverre blir pasningen avskåret, og vi får bare hjørnespark. RBK skaper også noen halvsjanser, men de blir litt for upresise på siste tredjedel av banen.

Det går 74 minutter av kampen før det første målet kommer. Thomas starter et angrep på venstresiden til Kris som spiller videre til Magne. Magne løper fra RBKs høyreback med ballen i bena, og backen ser ingen annen utvei enn å rive ned Magne inne i straffefeltet, og dommeren dømmer straffespark. Arvid er iskald, setter ballen til venstre for keeper og i mål og publikum er i ekstase. 1-0!
3 minutter før slutt får en RBK-spiller sitt andre gule kort for dagen, og dermed rødt. Med kun tre minutter igjen å spille og en mann i overtall begynner publikum å lukte tre poeng på Åset kunstgress, men Bjørnholm hos RBK vil det annerledes. En ball lempes opp av deres venstreback som forøvrig hadde en veldig slepen venstrefot. Kent går i duellen, men får en dytt i ryggen, og dermed er Bjørnholm alene gjennom. Han gjør ingen feil alene med Thomas og setter ballen kontant i nota fra 7 meter. 1-1 i det 89. spilleminutt! Ikke lenge etterpå skjer det igjen; Magne skaffer Åfjord nok et straffespark. Raymond legger en fin crossball over til Magne som drar seg forbi en RBK’er og blir felt, og dommeren dømmer korrekt straffespark. Arvid trapper på ny opp til straffemerket, og spenningen er til å ta å føle på både på matta og blant publikum. Kald som han er bytter han side og setter straffen til høyre for keeperen denne gangen, og det er utagbart! Åfjord har på ny gått opp i ledelsen, og vi er på overtid, 2-1! Dette blir også sluttresultatet, og Åfjord har tatt sin første og forhåpentligvis ikke siste trepoenger i årets tredje divisjon.

Dagens Asgeir: Magne Larsen og Arvid Sæther By. – Umulig å si hvem som var best. Arvid var kongen i forsvaret og hadde stålkontroll på rosenborgs talenter. Magne jobber utrettelig gjennom hele kampen og skaffer oss to straffer som Arvid setter. Disse to sto frem på en fantastisk måte og er den største grunnen til at vi fikk 3.poeng

Børs (Satt av Mats):

Thomas: 7
John Einar: 7
Christian SB: 6
Arvid(2.mål): 8
Kris: 6
Raymond: 6
Kenneth V: 6
Olav: 6
Fredrik: 6
Magne (2.ass): 8
Kent: 6
Vidar: 6
Marius: 6

På vegne av hele laget ønsker jeg å rette en stor takk til alle som tok turen til Åset kunstgress for å støtte opp å heie oss frem til seier denne dagen. Dere var i stor grad vår 12. spiller, og vi håper dere er med oss også på neste hjemmekamp som spilles lørdag 12. mai mot opprykkskandidat Verdal. På gjensyn!

Ref: Kristoffer

Reklamer

One Response to Åfjord – RBK 3

  1. Terje Humstad says:

    Hei hei, vil bare få lagt til at Raymond fortjene en STOR del av æren for seiern! I andre omgang va d faktisk Raymond som kjæmpa for livet.. Flere brudd i angrepspillet t RBK når dæm kom framover, han vant mange duella på si side, både defansivt og offensivt.. Med andre ord, Raymond fortjene uten tvil å vær blandt dagens Asgeir!:-) Dæm ainneran va god dæm å ja! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: