Charlottenlund – Åfjord

Magne viste gode takter i serieåpninga og vartet opp med en klassescoring og en assist, og ble derfor fortjent kåret til dagens Asgeir!

Kampfakta:

Charlottenlund – Åfjord (0-1) 2-2
1. serierunde
Charlottenlund kunstgress 15.04.12

Tilskuerantall: ca. 30

0-1 Magne Staven Larsen (18)
1-1 Robert Vikestad (64)
2-1 Robert Vikestad (67)
2-2 Kent Skalmerås (80)

Gule kort (Åfjord): Fredrik og Kristoffer

Lagoppstilling:
Thomas – Kristoffer, Arvid, Christian SB, Jesper – Magne, Olav, Vidar, Fredrik – Christian V, Kent

Bytter:
Christian V ut – Kenneth V inn (60)
Vidar ut – Ronny inn (67)
Fredrik  ut – Ribwar Ahmed inn (75)

Referat:

I solskinn og 5-6 behagelige varmegrader var det søndag 15. april klart for Åfjords debut i 3. divisjon. På motsatt banehalvdel ventet ingen ringere enn Charlottenlund, et lag som har vært godt etablert i 3. divisjon de siste årene. Med mange spillere med erfaring fra et høyere nivå var det ingen tvil om at det var en tøff kamp som ventet, og at kampen om poengene ble hard.

Åfjord får æren av å sparke årets 3. divisjon i gang, og starter kampen med å ligge lavt, en taktikk vi lyktes med i siste kamp i vinterserien mot nettopp Charlottenlund. Vi var derimot klar over at Charlottenlund stilte med et helt annet mannskap i denne kampen, og for å stoppe gamle Ranheimspillere som Vikestad, Juberg og Lyngmo krevdes full konsentrasjon gjennom hele kampen.
Kampbildet de første 15 minuttene er stort sett at Challa triller ball, og Åfjord ligger lavt å venter på at kontringsmulighetene skal by seg. Ingen av lagene skaper noen store sjanser.

Rundt 20 spilte minutter kjemper Magne til seg en corner. Dødballspesialist Aagaard skrur ballen inn, men den blir klarert tilbake til Aagaard igjen som så spiller ballen ut til Magne. På halv volley fra rundt 16 meter kliner Magne ballen i krysset utagbart for keeper, og Åfjord går opp i ledelsen, 0-1! En fantastisk prestasjon av Magne, som forøvrig spilte en veldig god kamp.

10 minutter senere setter Charlottenlund ballen i mål, men blir avblåst korrekt for offside. De neste minuttene foregår det meste mellom 16-meterne, og det er mye kjemping på midten. Charlottenlund skaper noen farligheter på dødball, og spesielt en corner i det 38. spilleminutt er de nære ved å utligne. En heading på mål ender med at Kris redder på streken, og Åfjord beholder ledelsen til pause.

Andreomgang starter som første. CSK triller ball, og Åfjord ligger strukturert defensivt og venter på brudd og kontringer. Ingen av lagene klarer derimot å skape noen store sjanser det første kvarteret. I det 60. spilleminutt erstatter Kenneth V sin bror Christian V. Det fører til at Aagaard flyttes opp bak Kent, og Kenneth tar høyre kant. Dette fører umiddelbart til en god sjanse for Åfjord da Aagaard stusser et utspark fra Thomas gjennom til Kent som fyrer av med sin beryktede venstrefot. Keeperen er desverre for oss med på notene, og stillingen forblir 0-1.

Og det blir den inntil tidligere Bodø/Glimt- og Ranheimspiller Robert Vikestad plutselig viser frem hvorfor han har spilt tippeligafotball. Først utligner han i det 64. spilleminutt da han får kranglet inn ballen etter dødball, og kun tre minutter etterpå er han frempå å gir CSK ledelsen da han blir spilt gjennom alene med Thomas og lobber ballen kontrollert inn til 2-1 for hjemmelaget. På tre minutter har altså Vikestad snudd kampen, nesten alene.

Det blir da nesten umiddelbart gjort grep fra benken. Ronny kommer inn for Vidar. Dette fører til at Magne flyttes inn sentralt sammen med Olav, og Ronny bekler venstrekanten. Det siste kvarteret åpner kampen seg opp, og begge lag får mye rom å spille i. Etter 76 spilte minutter er CSK nære ved å øke ledelsen da de avslutter i stolpen. Åfjord benytter så sitt siste innbytte; ut går Aagaard og inn kommer Ribwar. Ikke lenge etter på får Åfjord sin utligning. Magne holder lekestue med et par CSK-spillere, drar seg inn i banen og trer gjennom Kent som kommer alene med keeper. Han gjør ingen feil og setter ballen inn i nettet til stor glede for Åfjords 8 supportere med Rigmor Hosen i spissen. 2-2, og 10 minutter igjen å spille.

Ingen av lagene makter å avgjøre kampen, og den ebber ut til 2-2 og poengdeling. Alt i alt en grei start på sesongen, og bortepoeng mot Charlottenlund er ikke å kimse av. Vi viser god moral da vi klarer å utligne CSKs ledelse etter å ha fått to mål i fleisen på snaue tre minutter.
Neste kamp for oss er tirsdag 24. april hjemme mot Rosenborg 3, og da håper vi at så mange som mulig tar turen til Åset kunstgress for å se de gulkledde i aksjon mot Rosenborgs framtid. Vel møtt!


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: