Reisebrev

En hilsen fra Brasil.

   Det er godt for en fotballinteressert bonde å være i Brasil i disse dager.
   Reisen hit er overkommelig. Ca.18 timer tar turen med noen flybytter og venting.
   Jeg dro fra Åfjord 26/6 til VM-byen Belo Horizonte, og reiser tilbake 9/7.
   Samme dag som seniorspillerne til ÅFJORD gjennomførte en meget god kamp mot blink, var jeg på kampen Brasil- Chile. En stor opplevelse. Jeg har sett noen kamper etterhvert, også toppkamper, men stemningen denne gang var ubeskrivelig. Disse kampene må oppleves, rett og slett.
   Men Brasil er mer enn fotball. Klimaet er meget bra her i Minas Gerais, og det brasilianske folket oppleves som raust, vennlig og ikke minst gjestfritt. Det er lett å komme i kontakt med brasilianerne. Foruten fotball, diskuteres den politiske situasjonen i landet. Det passer meg veldig bra. De bryr seg om egen situasjon, og er lei korrupte politikere som de mener tenker for mye på egen profitt. Ettersom min portugisisk er heller skral, kommuniseres det på engelsk. Det går veldig fint. Jeg er svært priviligert som kan bo hos venner i Brasil under fotball VM. Brasilianere jeg ble kjent med da jeg var på besøk hos toppklubben CRUZEIRO i fjor. Emerson Silami Garcia er en av dem.
   Emerson har lenge vært professor på universitetet i BH. Han har vært fysisk trener for mange toppklubber rundt om i eget land, men også i Europa. Mest kjent er Real Madrid. For en tid tilbake fikk Emerson tilbud om å være med å bidra for landslaget før og under VM. Dette takket han ja til, og slik ble det.
    Det er Emerson jeg bor hos her i Brasil.
    I forkant av 1/8 finalen mot Chile, ble jeg invitert med for å hilse på spillerne og resten av støtteapparatet. Scolari var heftet med møtevirksomhet, så han fikk jeg desverre ikke møtt . (Oss trenere i mellom tenkte jeg..) Spillerne derimot, de var der. Ikke alle er like god i engelsk, men både Oscar, Paulinho, Fernandinho, Cæsar, Hulk m.fl behersker språket godt. Det blir naturligvis ikke all verdens tid til lange samtaler, men veldig inspirerende likevel.
    Spillerne på Brasil lever under et vanvittig press, kun seier er alternativet. Spesiellt tenker jeg det er på unge Neymar. Huttetu….Da han satte straffesparket i mål mot Chile….godt gjort. Å være midt i dette er lærerikt, og jeg håper å kunne dra nytte av dette slik at ÅFJORD berger plassen i 3.div. Dersom BRASIL slår Colombia, er det gode sjanser for at jeg er på stadion her i BH. Det vil bli en perfekt avslutning på mitt opphold her i Brasil.
    Til spillerne på ÅFJORD vil jeg si ; la dere inspirere, reis t rørvik å heint heim fleir poeng !
Ressem og Emerson
 
( Emerson og Terje)
 
Terje.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: