Orkla-Åfjord 2-0

Første kampen med ny trener utspilte seg i kulden i Orkla søndag. Årets første vinterseriekamp gikk mot et etablert 3 divisjonslag som har opprykksplaner til 2.divisjon når sesongen sparkes i gang. Noen gledet seg nok litt til å se sjefen sjøl, Nils Arne Eggen, på linja for å styre sitt mannskap, men han ble lørdag med Rosenborg på treningsleir til La Manga.

Vi startet følgende:

Thomas
Arvid – Vidar – Kent – Mats
Kenneth – Mikael
Fremo – Magne – Ronny
Ribwar

Reserver: Ola Daniel Vingen, Espen Stjern, Nikolai Nilsen og Johannes Korsvold.

Utilgjengelige spillere: Kris, John Einar, Gøran, Sindre, Marius og Raymond

Nils Arne eller ikke, vi var hvertfall heltente på å vise oss frem, og vise at vi langt ifra kom til å bli enkle å spille mot. Vel vitende om at Orkla for øyeblikket er noen hakk vassere enn oss selv, hadde vi som mål før kampen og ligge kompakt og strukturert for å gjøre det vanskelig for motstanderen, samtidig som fokuset også skulle være på balltempo. Dette følte vi at vi klarte, spesielt i 1.omgang. Kent styrer bra fra sin stopperplass, samtidig som spesielt Mikael og Kenneth på defensiv midtbane gjør en formidabel innsats. De bryter i gunstige posisjoner, sideforskyver og gjør det svært vanskelig for Orkla å spille gjennom på midten. De farlighetene Orkla kom til, kom fra høyresiden med Emil Lynum.
Vi forsvarer oss som sagt bra i 1.omgang, med god struktur i laget, noe som endte med at pauseresultatet ble 0-0.

I pausen ble det gjort 3 bytter. Espen erstattet Arvid, da han hadde føling med en strekk i låret. Nikolai erstatter Ribwar på topp, samtidig som Johannes kom inn for Ronny. Mange tror kanskje dette svekket laget noe? Langt ifra! juniorene tok nivået fra første ballberøring, og viste at de absolutt var sugen på å få innhopp når 3.divisjonssesongen sparkes i gang. Vi fortsetter og forsvare oss bra, men den største sjansen hittil i kampen, skulle Kenneth Fremo få. Fremo blir spilt gjennom, og med sin hurtighet hadde han ingen problemer med å parkere forsvaret. Keeper kommer ut, og Fremo legger den i en fin bue over keeper og mot mål. Joggende etter, hadde han ikke full oversikt over at en Orklaspiller kom snikende og fikk unna ballen en gyllen halvmeter fra målstreken. Litt mer våken, hadde det nok vært vi som gikk opp i føringen. Ikke lenge etter, blir Mats erstattet med Ola som får sin a-lagsdebut.
Vi begynner nok å merke at vi stort sett har forsvart oss, og Orkla går opp i ledelsen da en Orklaspiller upresset får prikke ballen upresset i mål fra 18 meter. Ikke uventet, men det gjorde oss absolutt ikke motløse. Når vi brøt spillet i gunstige posisjoner, og fikk opp balltempoet og bevegelsen, samt at den siste stikkeren satt, ble vi uhyre farlige. Nikolai ble f.eks spilt gjennom 2 ganger, da han den ene gangen parkerer motspillere med rykket sitt mot dødlinjen og legger hardt inn foran mål. Fremo kommer på bakerste, og hadde han brukt en størrelse mer i sko, hadde nok utligningen kommet. Den andre gangen Nikolai får gjennombruddspasningen, parkerer han nok en gang motspillerne og kommer alene med keeper. Uheldigvis ble avslutningen for dårlig, men at en junior kommer til slike muligheter er absolutt lovende. Orkla fortsetter og angripe, og kommer til et gjennombrudd på venstresiden. Linjedommeren er opp med flagget, og vi stopper litt opp. Dommeren lot spillet gå, og de kom alene med Thomas og satte den i mål til 2-0. Thomas uttalte etter kampen:»hadd æ vorre varm, så har æ no bættre skulla tatt den sisten der!!» Skjønner selvfølgelig at det var kaldt å være keeper i den kulda som var denne kampen. Uansett, sluttresultatet ender 2-0 til Orkla, no vi ikke skal skjemmes over. Som sagt møtte vi et lag som har opprykksambisjoner og som har bedre ballferdigheter enn oss. Hadde vi satt sjansene vi hadde, som til dels var ganske store, hadde nok resultatet blitt noe finere, men vi skal heller ikke undergrave at Orkla også vant sjansestatistikken. Samtidig må vi huske at vi spilte store deler av 2.omgang med 3 spillere som er 16 år, og en på 17 år, noe som lover svært godt! Vi tar uansett med oss det positivet fra denne kampen inn i neste kamp i vinterserien som spilles allerede om 14 dager.

YNWA

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: